Beszámoló a bányából

2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős veszteség érte a hazai televíziózás lumpenproletár irányzatát. Kilencévnyi bugris ordítozás után pénteken elköszönt nézőitől Erdélyi Mónika, százezrek „Moúnikája”, aki az RTL Klub műsorvezetőjeként egy egész ország szellemét pallérozta fáradhatatlanul.
A tűzrőlpattant fiatalasszony mozgalmasan új nyelvezetű társalgásaival valóságos struktúraváltást hajtott végre az egyre silányulóbb beszélgetős tévéműfajban, újra a készülék elé ültette a nézőket, akik aztán vele és trágár vendégeivel együtt önfeledten anyázhattak, híven tükrözve ezzel a hazai közállapotokat. Hogy aztán a gyorsan meghitté lett műsorban ki igazodott kihez, Mónika pusztult-e le a stúdióba meghívott népréteghez, avagy utóbbi fonnyadt-e a műfajteremtőhöz, ma már nehéz megállapítani. Leghelyesebb, ha úgy fogalmazunk: közösen szerkesztették a suksükölő penetráns dialógusokat. (Maga a Mónika-show már hónapokkal ezelőtt megszűnt, a gazdasszony a nehéz gyermekkorral terhelt nézőknek készült Reggel című gagyiműsorból került az elfekvőbe.)
A búcsút megelőzően az elkeseredett exsztár kiborította a bilit, azt mondta, igazolni tudja, hogy az ő műsoraiban voltak a legvérszomjasabb vendégek, elvétve előzték meg egyszer-egyszer a konkurens Joshi Bharat fogászati beszélgetései, el ne vegyék már az ő érdemeit…
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bírálatok is érték Mónika műsorait kendőzetlenségeiért, hogy produkcióival jelentősen hozzájárult a magyarság elhülyítéséhez. Mások azt állítják, hogy a talpraesett fiatalasszony csupán színre vitte, elénk tárta az idehaza tapasztalható közállapotokat, szóval tükröt rakott elénk (bár ő sincs túlságosan jó színben).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.