BKV-ügy: ketten a rács mögött

2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes korábbi kommunikációs főtanácsadója, Horváth Éva előzetes letartóztatását, egyben elrendelte házi őrizetét október 22-ig – közölte a Fővárosi Bíróság. Bár a büntetőeljárás végső határidejét jövő január végéig meghosszabbították, a bíróság közleményében K.-né H. Évaként szereplő gyanúsítottnál figyelembe vették a nyomozás során tanúsított együttműködő magatartását és egészségi állapotát. Hagyó volt munkatársát őrizetbe vétele után egy ideig szívgyengeség miatt rabkórházba vitték. A volt kommunikációs igazgató Lelovics Ottó szombaton lejáró előzetes letartóztatása két hónapos meghosszabbításáról ma várható döntés. A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított társaságból Lelovics esetében fennáll a szökés, az elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye.
Hagyó Miklós a gyanú szerint hivatali hatalmával visszaélve előnytelen szerződések kötésére, kifogásolt munkák igazolására, kifizetésére utasította a BKV vezetőit 90 millió forintos kárt okozva.
Az Állami Számvevőszék feljelentést tett a BKV-ügyekkel átfedést mutató 4-es metró szerződései miatt. A Magyar Rádióhoz került részjelentés alapján tévesen közöltük, hogy az AAM Zrt. tanácsadói szerződését Kocsis István, a BKV vezérigazgatója bontotta volna fel. A 2007-ben öt évre kötött, 2,5 milliárdos megállapodás közös megegyezéses felbontását – a BKV-botrány kirobbanása után – a cég kezdeményezte. Kocsis feljelentése alapján az AAM-szerződés ügyében jelenleg a KNYF és a BRFK nyomoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.