Csepelt a csőd szélére sodorták

2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába adta el Észak-Csepel hatalmas területét a kerületi MSZP-s vezetés még 2005-ben, a több mint 11 milliárd forintos bevételből öt év alatt több mint 7,3 milliárdos vagyonvesztést könyvelhetett el – ismertette tegnap Németh Szilárd. A Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltje szerint a kimutatások szerint a veszteség év végére meghaladhatja a kilencmilliárd forintot is. Még megdöbbentőbb az a tény, hogy az önkormányzat idei költségvetésének folyó hiánya augusztus 31-i adatok szerint 3,8 milliárd forint, amely decemberre túllépheti a 4,2 milliárdot is. Németh közölte: az adatokat a távozó szocialista polgármester, Tóth Mihály maga hozta nyilvánosságra. – Tóth Mihály törvényi kötelezettségének tett eleget, azonban ezzel tényszerűen beismerte eddigi tevékenységük kudarcát, amelyhez az évek óta tartó szocialista mutyik, a mostani polgármesterjelöltjük, Szenteczky János által vezetett vagyonkezelőnél történt bűncselekménygyanús ügyletek vezettek. A már megindult nyomozások ellenére az elvtársak mindeddig közpénzeket szórtak a kampányban, de ennek vége, a héten újabb MSZP-s képviselőben támadt fel a lelkiismeret: a képviselő-testület megszavazta, hogy megválasztandó utódja egy vizsgálóbizottság felállításával kezdhesse meg a munkáját. – Feltárjuk a lakásbotrányt, a visszaéléseket, és a kerületet a csőd szélére sodró szocialistákkal még találkozni fogunk. Hamarosan kezdődik az elszámoltatás – szögezte le a fideszes politikus.
A még hivatalában lévő MSZP-s polgármester tegnap lapunk számára elérhetetlen volt, a képviselők előtt azonban elismerte: „igen nehéz pénzügyi helyzet várható”. Az önkormányzat könyvvizsgálója szerint a következő képviselő-testületnek gyakorlatilag nem lesz pénzügyi mozgástere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.