Darázsfészek 14

Fehér Béla
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítsünk Smidrony Imrének!
Az alábbi felhívást a Hajdúvidék című újságban találtam. Semmi jóból ne maradjanak ki, lemásolom!
„Honfitársaim! Hetvenegy éves, egyedül élő nyugdíjas vagyok. 2010. augusztus 15-én délelőtt 35 dkg párizsit vásároltam (egy darabban) a lesharaszti Jóbarát mini ábécében. Otthon vettem észre, hogy a parizerem eltűnt a szatyorból. Tolvajra gyanakodtam, de tévedtem. Az igazság úgy derült ki, hogy öt napra rá, az esti órákban a parizerem felhívott telefonon Párizsból. Elnézést kért az okozott bosszúságért, de mindenképpen meg akarta nézni a várost, ahonnan az ősei származnak. Ebben semmi kivetnivalót nem találtam, húsz éve én is elutaztam a szlovákiai Szeredre, ahol szegény apám zsellérkedett. Megmondtam neki, nem haragszom, de most már jöjjön haza! Nem fogadott szót. Képeslapot küldött Rómából és Bécsből, legutóbb pedig Vastaváról írt, ugyanis kinyomozta, hogy az ottani húskombinátban gyártották. Látni akarta a szülőhelyét. Gondoltam, végre fülön csípem, elutaztam Vastavára. Hat és fél óra az út személyvonattal. Sajnos későn érkeztem, már nem tartózkodott a húskombinátban. Látván elkeseredésemet, az egyik dolgozó (Karakó Ferencné nyesedékes) megsajnált, félrehívott a csontlisztraktárba, és megsúgta, a parizerem a fejébe vette, hogy meglátogatja a testvéreit. Mintha villámcsapás ért volna! Egyik kérdés követte a másikat. Merre indult? Kik a testvérei? Akik a vastavai húsgyárból kerültek az üzletekbe? Vagy talán az ország összes parizere? Ezekre a kérdésekre e pillanatban nem ismerjük a választ.
Honfitársaim! Kérek minden jóérzésű magyar embert, aki a környezetében ismeretlen, esetleg zavartan viselkedő, magánházak környékén ólálkodó, 35 dekás, szabályos henger alakú párizsidarabot lát (eltűnésekor a Jóbarát mini ábécé csomagolópapírját viselte), haladéktalanul értesítsen!
Köszönettel: Smidrony Imre, Lesharaszt, Fürdő u. 2.”

A Pannon Álom című hetilap új számának ajánlója
Aktuális: Elbocsátott számlagyári munkások tüntettek a Parlament előtt – Megoldódott a magyar Lochness-rejtély, Balatonban felejtett SZOT-beutalt okozott riadalmat a déli parton.
A hét büszkesége: Világszabadalom a magyar önmarcangoló berendezés. Már kapható a hordozható változat!
A munka világa: Ahol a bányászokkal hordatják vissza a szenet a föld alá – Kivégzéstől a kolbászig; disznóölést is vállal az összeszokott kommandós egység (képes beszámoló).
Nosztalgia: Hej, amikor még népjóléti verőlegény voltam!
Egészségügy: A mellnagyobbító műtétek élvezzenek tb-támogatást! – Az óvszer mint tiltott önkényuralmi jelkép?
Kultúra: Dedikált ószövetség i. e. 31-ből – Nem szeretem a pirosat, különösen színben nem! (egy festő önvallomása) – Szép kísértetek című kosztümös filmhez száz évnél régebbi statisztákat keresnek!
Lányok, asszonyok: Még nyílnak a hölgyben a testi virágok – Szerelemféltő tanfolyamok indulnak az elmaradott Szabolcsban.
Ifjúság: A csajomnak menő a szájszaga! (párkapcsolat a középiskolában).
Utazás: Maradjanak inkább otthon! – tanácsolja világot járt szakértőnk.
Baleset: Befordultam a konyhára. Pedig már javában égett.
Kocsmasarok: Kint is, bent is hosszúlépés.
Irodalom: „A magyar egyfelől édesszájú, másfelől kolbásszal alszik!” (novella).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.