Debrecen segítséget kap

Munkatársunktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány biztosítani fogja az új debreceni stadion megépítéséhez szükséges állami szerepvállalást – közölte Szijjártó Péter a kabinet tegnapi döntését ismertetve. A miniszterelnök szóvivője úgy fogalmazott: október 15-ig a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és a sport területét is felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak készítenie kell egy olyan előterjesztést, amely a stadion felépítésének folyamatára vonatkozik, s tartalmazza a finanszírozási, illetve az üzemeltetési konstrukcióra vonatkozó javaslatokat is. A kormány figyelembe veszi ezt az előterjesztést a 2011-es, 2012-es és 2013-as költségvetés tervezésénél – ismertette. Elmondta azt is, hogy a költségvetési tartalék terhére kifizetik annak a 950 tanárnak és edzőnek a bérét – összesen 114 millió forintot –, akik az iskolai labdarúgás-utánpótlási képzési rendszerben vesznek részt, de az idén még nem kaptak fizetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.