Döntés a motorstopról

Swendt Pál
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatala József országos rendőrfőkapitány döntése értelmében a rendőrség szerdától nem használhatja a szervezetnél rendszeresített Suzuki Bandit típusú motorkerékpárokat – értesült lapunk. Úgy tudjuk, a főkapitány döntése a vizsgálat lezárásáig érvényes, amely kiterjed az elmúlt időszak összes motoros balesetére és a kétkerekűek átvizsgálására. Értesüléseink szerint Hatala József intézkedése összesen nyolc motorkerékpárt érint, és a főkapitányi utasítás értelmében a rendőrség a vizsgálat lezárásáig más típusú motorkerékpárokkal, illetve gépjárművekkel látja el a szolgálatot.
Emlékezetes, Telegdi Zsolt főtörzsőrmester augusztus 16-án az M1-es autópályán veszítette életét, amikor jelzése ellenére felettese arra utasította, hogy a hibás motorral szolgálatba lépjen. Az ügy kapcsán Pintér Sándor belügyminiszter a főkapitány javaslatára a múlt héten indoklás nélkül visszavonta Gorgosilits Fábián dandártábornok Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányi kinevezését. A döntés összefüggésben állt a motoros rendőr halálával. A történtek miatt Hatala József a Budapesti Katonai Ügyészségen katonai bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.