Drámapályázat Schwajda emlékére

2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kortárs színpadi művek megszületését várja a Kaposvári Csiky Gergely Színház a tavasszal elhunyt igazgató, Schwajda György emlékére meghirdetett pályázat eredményeként.
A drámákat február 1-jéig kell benyújtani. Az 1,2 millió forinttal honorált díjnyertes mű tulajdonjoga a kaposvári színházat illeti meg, azt a teátrum bemutatja, a további díjazottak darabjaiból felolvasóesteket rendeznek.
– Egy ember emlékének ápolása nem szobrának időnkénti leporolását jelenti: egy ember örökségének őrzése és továbbadása teremtést, születést jelent – írja a színház közleményében Schwajda utódja, Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
A megírandó művek tematikája nem kötött, azok játszódhatnak a jelenben, a múltban és a világ bármely pontján, de a schwajdai életmű kiemelkedő darabjára, a Csoda című drámára utalva tartalmazniuk kell a „csodamotívumot”.
(A pályázatokat február 1-jei leadási határidővel, „Schwajda György Drámapályázat” feliratú postai küldeményben a Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. címén – 7400 Kaposvár, Rákóczi tér – várják.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.