Egy versenyre visszatér

2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor március végén a torinói műkorcsolya vb-n futott kűrje után meghajolt, Sebestyén Júlia lezárta versenyzői pályafutását, ám a sportág eleddig egyetlen egyéni magyar Európa-bajnoknője most visszatér a jégre: jövő hét végén Tokióban kontinensünk válogatottját erősíti. „Erre a felkérésre nem lehetett nemet mondani, hiszen a korcsolyasport legnagyobb klasszisai között léphetek fel. Mást ne mondjak, Európa négyfős vegyes csapatában Jevgenyij Pljuscsenkóval kell majd minél több pontot gyűjtenem. A tavalyi kűrömet milliószor futottam le, ez most sem okozhat gondot, mert edzésben vagyok. Augusztusban a Stars on Ice olaszországi gálasorozatán kilenc városban léptem fel, ez kéthetes túra volt, és edzenem kellett, hogy bírjam. Az ugrásokkal nincsenek problémáim, a háromfordulatosakkal sem, a régi koreográfiámon azonban kicsit változtatnom kell, mert az új szezonra jelentősen változtak a szabályok, s most nem gálára megyek” – mondja Sebestyén Júlia, aki habozás nélkül válaszol a magát adó kérdésre: „Ez különleges alkalom, csak erre az egy versenyre térek vissza, az meg sem fordult a fejemben, hogy megcélozzam a jövő évi Eb-t.”
A gálázások mellett tavasszal szerepelt a Jégszínházban, és a nyáron egy másik sportágban is kipróbálta magát: a nagy múltú balatoni Kékszalag vitorlásversenyen az abszolút értékelésben tizedikként zárt Avatar legénységét erősítette. S nem éppen sétahajókázáson, mert egyhuzamban huszonhárom és fél órát töltött a fedélzeten. „Egyike voltam a meghívott vendégeknek, akiket úgymond szétosztottak, és én egy versenyhajón találtam magam. Úgy gondolták, hogy sportolóként kibírom a megpróbáltatásokat. Túl is éltem mindent, és csak az éjszakai szúnyoginvázióval gyűlt meg a bajom…”
A tokiói jégen, otthonosabb közegben efféle veszély nem fenyeget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.