Egy visszatérő kuncsaft

2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek az írásnak is megvan a rizikója, hiszen Tasnádi Péter, az ismert vállalkozó – róla lesz szó az alábbiakban – korábban már megfenyegette a sajtót is, amikor az érdeklődött iránta. A híradás viszont elkerülhetetlen, hiszen Tasnádi rendre belebotlik a törvénybe, legutóbb például kétrendbeli életveszélyes, illetve súlyos testi sértésben, valamint maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésben és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban felbujtóként, továbbá közveszélyokozásban, rongálásban, sikkasztásban, csalásban, magánokirat-hamisításban, garázdaságban, emberölés előkészületében, zsarolás kísérletében és lopásban találta bűnösnek a bíróság. Nem véletlen hát, hogy nemrég, miután egy erzsébeti vendéglőből kommandósok vitték el zsarolás gyanújával, ismét a köz érdeklődésének középpontjába került a kalandos életű vállalkozó.
Tasnádi Péter legutóbb tavaly májusban ült a vádlottak padján, akkor hat évet és hatmillió forintos pénzbüntetést kapott az ő és társai ellen indított második maffiaperben (a kiszabott idő jelentős részét az ítélethirdetésig már leülte). Azért úszta meg ilyen viszonylag szerény büntetéssel a történteket, mert nem lehetett rábizonyítani, hogy cselekményeit bűnszervezetben követte el, ami jócskán növelte volna börtönéveit. Azt viszont nem látta igazolva a bíró, hogy a tettes kóros elmeállapotú – „csupán” erőszakos, öntörvényű ember.
Hogy aztán az eltelt esztendők során változott-e Tasnádi Péter elmeállapota, vagyis egy következő tárgyaláson immár elfogadják-e a védelem által valószínűleg ismét enyhítő körülményként előhozható formulát, s azt beépíti-e ítéletébe a bíróság, nem tudni. Mindenesetre az ügy végéig nem tanácsos a nagy természetű embert minősítgetni, mert annak rossz vége is lehet…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.