Elfogták a feljelentő anya gyilkosait

2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg a másodfokú tárgyalásra idézett tanúkat akarták megfélemlíteni, ezért végeztek ki maffiamódszerekkel egy aszszonyt, akinek feljelentése nyomán idén júniusban 15 éves börtönbüntetésre ítéltek egy pedofil férfit Olaszországban. Az 51 esztendős Teresa Buonocorét a nápolyi kikötő közelében, az autójában lőtték agyon. Gyilkosai egy lopott robogóval követték áldozatukat, négy golyót röpítettek belé, majd elmenekültek a helyszínről.
Lebukásukat éppen a kivégzéskor használt motorkerékpár okozta, amelynek eltűnését egy nappal korábban jelentette be az egyik tettes testvére. A rendőrség ezen a nyomon indult el, megkereste a panaszost, és tegnap elfogta a 21 és 26 éves gyilkosokat, majd rajtuk keresztül eljutott a pedofíliáért ülő 53 éves Enrico Perillo testvéréhez és annak orvos feleségéhez. Miközben a négy gyanúsítottat az ügyészségi kihallgatásra kísérték, egyikük házában valóságos fegyverarzenált, pisztolyokat, gépfegyvereket, több ezer lövedéket, golyóálló mellényeket fedeztek fel. Perillót egyébként engedély nélküli fegyvertartásért korábban már elítélték. A nyomozás adatai arra utalnak, hogy Buonocore kivégzését a pedofíliával megvádolt férfi családja szervezte meg, közölte a Corriere della Sera. A férfi ellen ugyanis a hétfőn agyonlőtt, négygyermekes anya feljelentése alapján indult nyomozás.
Az asszony korábban azt állította, hogy jó ismerősük és szomszédjuk 2006-ban és 2007-ben szexuálisan bántalmazta akkor nyolcéves kislányát és annak egyik barátnőjét. Perillo elítéléséhez nagyban hozzájárult a nő bíróságon tett vallomása is. Kivégzésének módja, azaz a fejére célzott lövések arra utaltak, hogy a nápolyi maffia, a camorra végzett vele, az olasz sajtó feltételezését tegnap a rendőrség cáfolta. Buonocorét már korábban is igyekeztek megfélemlíteni. Három éve Portociban lévő házát próbálták felgyújtani mindeddig ismeretlen tettesek, ám az időben kiérkező tűzoltóknak köszönhetően nem jártak sikerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.