Elhunyt Ulbrich András

Korbuly Péter
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét búcsúznunk kell egy kollégától: Ulbrich András, aki négy évtizeden át a Magyar Rádió bemondója volt, elment örökre. Az utolsók egyike volt, akinek hallatán azt mondták: „szól a rádió”. Simogatóan szép hangját azonnal felfedezték, a bölcsészdiploma megszerzését követően rögtön felvették a rádióba. A televíziónézők is emlékezhetnek az arcára: a 80-as, 90-es években feltűnt a tévéhíradóban, és egy darabig A Hét műsorvezetőjeként. Élete része volt a sport, makkegészséges volt – idáig. Aztán jött az, amit nem lehet legyőzni. Annyi minden maradt benne leíratlanul, elmondatlanul.
Miután nyugdíjba vonult, már csak alkalmi római jelentkezéseit, szép publicisztikáit hallhattuk – hol a Katolikus, hol a Lánchíd Rádió egy-egy adásában. Ezután már csak a kiváltságosok vehetik üzeneteit – immár nem a Vatikánból, hanem a legmagasabb helyről.
Október 6-án búcsúzunk tőle a kispesti temetőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.