Elítélték az izraeli brutalitást

Izrael elfogultnak minősítette, Törökország viszont üdvözölte tegnap az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának előző napi jelentését, miszerint a Gázai övezetbe tartó nemzetközi segélyflottilla elleni májusi izraeli támadás súlyosan megsértette az emberi jogokat.

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ által felkért szakértők szerint az izraeli hadsereg megsértette a nemzetközi jogot, beleértve a nemzetközi humanitárius és emberi jogokra vonatkozó törvényeket a flottilla elleni támadás alatt és utána is, az izraeliek „elfogadhatatlan brutalitást” alkalmaztak a támadás során, amelyben kilenc török békeaktivista halt meg. Az ENSZ tanácsa ugyancsak szerdán ismertette azt a jelentését, miszerint Tel-Aviv és a Hamász palesztin szervezet egyaránt kudarcot vallott a Gázai övezetben 2008–2009 fordulóján lezajlott konfliktus idején elkövetett állítólagos háborús bűnök kivizsgálása terén. Mint ismeretes, az izraeli offenzíva következtében több mint 1300 palesztin vesztette életét.
Továbbiak a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.