Első lépcsőben a Szeged selejtez

Munkatársunktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöktől vasárnapig 15 nemzet 18 csapata vetélkedik a férfi vízilabda Euroliga első selejtező körében. Összesen 16 ország 34 együttese nevezett a sorozatra, közülük nyolc hazai bajnok, a Vasas, az olasz Pro Recco, a montenegrói Jadran Herceg Novi, a szerb Partizan Beograd, a horvát Jug Dubrovnik, a spanyol Barceloneta, az orosz Szpartak Volgograd és a görög Olimpiakosz Pireusz máris a 16-os főtáblán várja az ellenfeleket. A nyolc kiadó helyért két lépcsőben zajlik a küzdelem. Az első körben négy csoportban, mindenhonnan ketten lépnek tovább. A Szeged holnaptól házigazdaként néz szembe három riválisával, amelyekről Kásás Zoltán vezetőedző rövid értékelést adott: „A francia Montpellier sem lesz egyszerű ellenfél, a holland légiósaikon kívül a Ferencvárostól igazolt magyar válogatott kapus, Jászberényi is jó játékos. Nyernünk azonban muszáj, csakúgy mint a Nagyvárad ellen, amelyben a román válogatottak mellett egykori szegediek, például Barát és Monostori is játszanak. Csoportunk zárómeccse a horvát Rijeka ellen lesz, a klasszisokból (köztük a Vasasból elszerződött Varga testvérek, Dániel és Dénes – a szerk.) álló együttes ellen reméljük, már nem fog múlni a továbbjutás.”
A papírforma valóban a horvát és a magyar gárda továbblépését ígéri a selejtező második fordulójába, ahol az Eger mellett már ott áll az olasz Savona, a horvát Mladost Zagreb, a szerb Vojvodina, a montenegrói Primorac Kotor, a spanyol CN Barcelona, az orosz Kazany és a görög Panioniosz. E fázisban tizenhat egylet oszlik majd négy kvartettre, és mindenhonnan ketten iratkoznak fel az Euroliga főtáblájára.
Ahol tehát optimális esetben három magyar csapat is szerepelhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.