Emlékezünk, nem felejtünk semmit sem

Olvasónktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a hozzá közel álló elnökön múlik, lesz-e népszavazás az új alkotmányról, sopánkodott a bukott kormányfő. Miért, a szocialista–szabad demokrata kormány kit vagy kiket hallgatott meg? Kinek vagy kiknek kérték ki a véleményét bármilyen ügyben? Mivel a komszocik és a szabad demokraták semmire sem emlékeznek, így kénytelen vagyok én emlékeztetni őket. Bármit javasolt a Fidesz, lesöpörték az asztalról. De nemcsak a Fidesz véleményét vették semmibe, de az állampolgárokét is.
Megkérdezés nélkül zártak be iskolákat. Nem érdekelte a kormányt, hogy a gyerekeknek több tíz kilométerre kell majd iskolába járniuk. Hivatkozási alap a takarékosság volt. Zártak be postahivatalokat és gyógyszertárakat kis településeken, nem törődve azzal, hogy az ott dolgozók munkanélkülivé válnak éppúgy, mint a bezárt iskolák pedagógusai.
De azt sem kérdezték meg a települések lakóitól, hogyan oldják meg gyógyszereik beszerzését vagy postájuk továbbítását, mint ahogy azt sem kérdezték meg a nyugdíjasoktól, hogy nem fog-e hiányozni megélhetésükhöz az elvett tizenharmadik havi juttatás, hiszen folyamatosan nőtt az infláció. Szüntettek meg vasútvonalakat, figyelmen kívül hagyva az ott lakók érdekeit. Takarékosságra hivatkozással nem érdekelte a kormányt, hogy emberek munkahelyüket vesztették el tömegközlekedés hiányában.
Most mindent a Fidesz-kormánynak kell rendbe tennie magas költséggel. Hogy hol van a bezárt iskolákból, gyógyszertárakból, postahivatalokból, a leállított vasútvonalakból megtakarított pénz és hol van a nyugdíjasoktól elvett járandóság, nem kérdezem, úgysem emlékeznek rá.
Azt sem kérdezem, hol van az elkótyavetyélt állami vagyon ellenértéke, amelyek eladásáról szintén nem kérték ki sem az állampolgárok, sem az akkori ellenzék véleményét. Olvassuk és halljuk naponta, hogy hány és hány eltűnt milliárd nyomára bukkantak és hogy, hogy nem, mind az előző kormány tagjainak és holdudvarának zsebeit duzzasztja. A mögöttünk lévő ilyen nyolc év után a volt kormány, most ellenzék riogat, méghozzá olyanokkal, amiket ők követtek el. Szemérmetlenül képesek azt mondani, hogy az önkormányzati választás után megszorítások, létszámleépítés, elbocsátás, energiaár-emelés várható.
A hazugságra épült, hazugságban élt komszocik elképzelni sem tudják, hogy igazat is lehet mondani, és az ígéreteket be is lehet tartani. Persze, ki mint él, úgy ítél! Ha már csalni nem lesz lehetőségük október 3-án, remélik, hogy hazug mondásaikkal megnyerik a választópolgárokat. Felhívnám a figyelmüket, nem telt még el annyi idő, hogy felejtettünk volna, de az elmúlt nyolc évet épp úgy nem fogjuk elfelejteni, mint a Rákosi- vagy a Kádár-rezsimet. Mindet megszenvedtük.
Czető Lászlóné
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.