Felkéredzkedik a padlóról

2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tollhegyen



n Pilhál György
Eddig annyit tudni a Gyurcsány Ferenc tervezte Demokratikus Koalícióról, hogy az az MSZP-n belül bont majd zászlót október 23-án. Életre hívója szimbolikusnak tartja a napot, bár azt nem tudni, hogy 1956 vagy 2006 kapcsán – utóbbi időpont talán jobban köthető a bukott miniszterelnökhöz. Az alapító azért tartja szükségesnek a platformot, hogy terepet kapjanak azok, akik küzdeni szeretnének „a 89-es eszmények Magyarországáért, egy szabad, igazságos, nyugatosan polgári országért”.
A szocialisták elnökségi ülésén több résztvevő nehezményezte, hogy a sajtóból kellett értesülnie Gyurcsány szabadságharcos terveiről. Erre ugyan nem reagált az ötletgazda, ellenben megdicsérte az elnökséget, amiért az szervezeti ügyekben jó irányba mozog, amit úgy kell értelmezni, hogy rábólintott Mesterházyék párt-újjáépítési irányára. Utóbbi egy televíziós nyilatkozatban üdvözlendőnek nevezte, hogy az őszödi ember markánsan részt kíván venni a szerencsétlenül járt párt romjainak régészeti feltárásában, nem pedig azt teszi, amit Szili Katalin tett, aki a választási tragédia után ajtóstul kiszaladt a Jókai utcai pártszékházból.
Az exkormányfő feltupírozott tervei kapcsán Botka László, Szeged szocialista polgármestere mindössze annyit mondott: Gyurcsány a múlt embere. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a platformalapító fáradozását olyan ismert személyiségek segítik, mint a sokoldalú Ficsor Ádám, a kultúra apostola, Hiller István, a lánglelkű Molnár Csaba, aki ismeretlen okokból folyton ordít, valamint az örökifjú Vitányi Iván apó, már most kijelenthetjük: a Szemlőhegyről induló csapat megtalálja a lenini utat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.