Ferencváros: eltűntek az értékbecslések

2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő fordulat történt a több száz millió forintos ferencvárosi ingatlanbotrányban, ugyanis Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester hivatalos levélben ismerte el: a polgármesteri hivatal iratai között nem találhatók meg a 2006-ban az önkormányzat által a BMC Kft.-vel elcserélt Lónyay utca 50. szám alatti ingatlanokra és az átadott Mátyás utca 8. szám alatti lakóházra vonatkozó értékbecslések.
Martos Dániel, az ügyben csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést javasló vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerint ez a fejlemény még további büntetőjogi kérdéseket is felvethet. A IX. kerületi képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülést tart, és az egyes vélemények szerint az önkormányzatnak akár négyszázmillió forintos kárt okozó ingatlancsere ügye is napirenden lesz. A most civil jelöltként szereplő, az elmúlt két ciklusban a balliberális többségre támaszkodó Gegesyt lapzártáig nem értük el. A polgármester korábban azt állította, nem érte kár a kerületet, amely évek óta „nem piaci alapon” támogatja a kultúrát. A BMC egy zeneközpontot tervezett, de öt év alatt semmi nem épült, Gegesy ennek ellenére hozzájárult az önkormányzat viszszavásárlási jogának törléséhez a Mátyás utca 8. tulajdoni lapjáról. A cég a mai napig kiürítetlen Lónyay utcai ingatlanokat tíz éve 33 millió forint értékben CD-k átadásáért, kulturális programok szervezéséért cserébe ugyancsak az önkormányzattól kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.