FHB-kézben az Allianz Bank

Hírösszefoglaló
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy az FHB Jelzálogbank Nyrt. megszerezze az Allianz Bank Zrt. teljes, százszázalékos tulajdonjogát – közölte a GVH tegnap a távirati irodával. A versenyhivatal megítélése szerint a két szereplő alacsony piaci részesedése miatt az FHB Jelzálogbank és az Allianz Bank összefonódása nem jár káros piaci hatással. A lakossági hitelezés esetében az FHB részesedése 5 százalék alatt van, míg az Allianzé nem éri el az 1 százalékot. Ugyanakkor a lakossági betétállomány, a vállalati hitelállomány, a vállalati betétállomány esetében sem az FHB, sem az Allianz részesedése nem éri el az 1 százalékot. Az FHB jelzálog-hitelezéssel kapcsolatos speciális szerepét illetően a GVH szintén nem látott káros versenyhatást a fúzióban, miként abban sem, hogy az FHB-csoport tevékenysége az Allianz megszerzése révén kiegészül a vállalati befektetési szolgáltatásokkal.
Az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító az idén július 2-án írta alá a két társaság hosszú távú stratégiai együttműködésére, illetve az Allianz Bank értékesítésére vonatkozó szerződéseket. Az Allianz Bank részvénycserével, 3,8 milliárd forintért kerül az FHB tulajdonába. Az FHB saját részvényekkel és mintegy 1,1 milliárd forint kifizetésével teljesíti a szerződést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.