Filmcsík

Tölgyesi Gábor
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hibrid
Kanadai–francia–amerikai thriller, 104 perc, 2009. Rendező: Vincenzo Natali. Forgalmazó: Budapest Film. Egy újabb Frankenstein-történet, Elektra-komplexussal megfejelve. Cronenberg borzongató fantáziájával a Kocka rendezője tudományos horrorral rukkolt elő, amelyben a génbiológus házaspár egy béka génjeivel kotyvasztja öszsze saját örökítőanyagát. A teremtmény emancipálódik, és nem lesz királylány.

Szeretők
Olasz–svájci filmdráma, 126 perc, 2010. Rendező: Silvio Soldini. Forgalmazó: Cirko Film.
Németh László Iszonya érzékletesen mutatja be a nem összeillő emberek tragédiáját. Soldini filmjének menyasszonyát inkább az értékvesztettség motiválja, vőlegénye mellől macsó után fut. Izgalom nélküli szenvedély, a szerelem négyszögesítése.

Turné
Francia filmdráma, 111 perc, 2010. Rendező: Mathieu Almaric. Forgalmazó: Szuez Film.
A lecsúszott francia tévéproducer Amerikából hazatérve egy szedett-vedett sztriptízcsapattal próbálja meghódítani újra a szülőföldjét. A rendező, Mathieu Almaric jutalomszerepet osztott magára. Parádés partraszállás Normandiában.

Vespa
Magyar filmdráma, 85 perc, 2009. Rendező: Groó Diana. Forgalmazó: Mozinet.
Cigány kisfiú tűzpiros robogót nyer, a díjat a fővárosban veheti át, ahol meglelheti apját. A valóság nem ennyire mesebeli, itt talán csak a csoda segíthet. Mágikus realizmus némi közhellyel, tehetséges főszereplővel és szép fotografálással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.