Gegesy Ferenc vétózott

Másfél-két héten belül már Ferencváros új vezetése és képviselő-testülete tehet büntetőfeljelentést a ferencvárosi Mátyás utcai több száz milliós ingatlancsere-botrányban – derült ki a tegnapi rendkívüli ülésen. A volt SZDSZ-es polgármester napirendre sem tűzte az ügyet kivizsgáló bizottság előterjesztését.

2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martos Dániel, a ferencvárosi vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerint megdöbbentő, hogy a polgármester még tegnap is azt terjesztette elő, hogy vonják vissza szerződésben rögzített visszavásárlási jogukat, ennek tárgyalásához ők nem járultak hozzá. Emlékeztetett: a 2006-ban az önkormányzat által a BMC Kft.-vel elcserélt Lónyay utca 50. szám alatti ingatlanokra és az átadott Mátyás utca 8. szám alatti lakóházra vonatkozó értékbecslések eltűntek. A felkért jogi szakértő szerint csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja vethető fel, ugyanis a polgármester hozzájárult ahhoz, hogy a tulajdoni lapról töröljék a visszavásárlási jogot. Ennek alapján a kár több száz millió forintra tehető. A BMC Kft.-nek 2007 júliusára kellett volna felépítenie a Mátyás utcai zeneközpontot. A cég közölte: hajlandók az eredeti állapotok visszaállítására, csakhogy a vizsgálat során kiderült, a BMC által felkínált Lónyay utcai ingatlan is az önkormányzaté volt, és szintén vitatott körülmények között cserélt gazdát.
Gegesy Ferenc továbbra is állítja, hogy nincs semmilyen kár, csak „hazugság” van. Szerinte éppen ő akadályozott meg egy 700 millió forintos vagyonvesztést. Nem fejtette ki, miről van szó, de az ügyben kollégáit, az MSZP-s, az SZDSZ-es és a fideszes alpolgármestereket nevezte meg felelősnek.
Ezzel szemben tegnap az is kiderült, a polgármester ugyan civilként indul a választáson, az utolsó ülésre összeállt a szocialisták és a szabad demokraták korábbi koalíciója. Megszavazták Gegesynek azt a javaslatát, hogy a Thaly Kálmán utca 52. szám alatti rehabilitációt befejezni képtelen céggel tovább üzleteljenek. Mint megírtuk, itt már a rendőrség nyomoz, miután a kerület jegyzője feljelentést tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.