Győztes rajt a dániai Világkupán

Munkatársunktól
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatnánk, éppen úgy kezdődött, mint tavaly, hiszen ahogyan egy éve, úgy az idén is Németország ellen rajtolt a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Világkupán. Ezzel azonban szándékaink szerint le is zártuk volna a párhuzamot, mert bár a 2009-es meccs első félidejében már hat góllal is vezetett csapatunk, végül mégis 30-26-os vereséget szenvedett.
A mieink soraiból akkor egy kezdőhetesnyi játékos hiányzott, köztük Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Vérten Orsolya, Szamoránsky Piroska és Tomori Zsuzsanna, az ellenfélhez pedig szülés után most tért vissza a lassan harminchárom éves gólzsák, Grit Jurack. Hasonló előzmények után reaktivált Mátéfi Eszter szövetségi kapitány is egy jobbátlövőt, Mehlmann Ibolyát, a mérkőzést és az egész tornát egyébként mindenki alárendelte a decemberi Európa-bajnokság előkészületeinek.
A hétköznap kora délutáni időpontnak és az aránylag csekély tétnek megfelelően kongó lelátók előtt zajlott a mérkőzés Aarhusban, és együttesünk ismét hatgólos előnyre tett szert, csakhogy ezúttal a második játékrészben, 19-13-nál, majd 20-14-nél. Innen a németek még feljöttek 20-18-ra, de a magyar válogatott – amint a végeredményből is kitűnik, elsősorban jó védekezésének és a sérüléséből felépült Görbicz Anita nyolc góljának köszönhetően – végül 22-19-es győzelmet aratott.
E két pont reményt ad arra, hogy a Világkupa hatéves története során együttesünk – amely harmadszor vesz részt a tornán – először jusson be az elődöntőbe, ehhez a kvartett első két helyének valamelyikén kellene végeznie. Csoportunk másik találkozója, a Dánia–Franciaország mérkőzés lapzártánk után fejeződött be, a Világkupa nyitó összecsapásán, a másik ágon a svédek némi meglepetésre 25-24-re legyűrték a világbajnok oroszokat. Csapatunk ma 20 órától a házigazda dánokkal, holnap a franciákkal játszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.