Harc az Eb-ért

Munkatársunktól
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak egy jelentős kézilabdás eseménynek, a női Világkupának ad otthont Dánia a héten, hiszen a kontinentális szövetség, az EHF Koppenhágában tartja kongresszusát. Az esemény keretében szombaton ítélik oda a 2014-es felnőtt férfi Európa-bajnokság rendezési jogát, amelyre két pályázat érkezett: a horvát–magyar közös mellett az önálló dán. „Nem könynyű, de nem vagyunk esélytelenek” – jegyezte meg Sinka László, a magyar szövetség elnöke.
A magyar–horvát esélyeket nem növeli, hogy az idei férfi Eb-nek Ausztria volt, a 2012-esnek pedig Szerbia lesz a gazdája, ugyanakkor Dánia 1993 és 2014 között összesen tizennégy világversenyt vitt és visz haza. „Ezenkívül azt is furcsálljuk, hogy éppen a hétvégi kongresszus előtt a dánok olyan szövetségek számára tartanak konferenciát, mint például Belgium, Liechtenstein vagy Monaco. A szombati kongresszuson 25 szavazattal már nyerni lehet. Ezért lobbizik minden kandidáló, de mi sportszerűek maradunk – mondta Sinka. – Nagyszerű lenne, ha mi nyernénk, mert Magyarországon még soha sem volt férfi kézilabdázók számára ilyen volumenű torna. És a szurkolókról még nem is beszéltünk!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.