Hatástalanították a bombát

MTI
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: Székelyhidi Balázs„ title=”Fotó: Székelyhidi Balázs„ hspace=”5„ width=”350„ height=”485„ align=”left„ />Nem sokkal tegnap 11 óra előtt a tűzszerészek hatástalanították azt a világháborús bombát, amit még szerdán találtak a II. kerületi Ferenchegyi úton. A környéket reggel 7 órakor zárták le egy 150 méter sugarú körben. A lakókat kiköltöztették. Hajdu Gábor, a Magyar Honvédség tűzszerész-alakulatának parancsnoka elmondta, hogy a gyújtót kiszerelték a robbanótestből, a detonátort pedig a helyszínen felrobbantották. Ezt követően a robbanótestet saját gyűjtőhelyükre szállították. A szerkezet egy II. világháborús gyújtóval felszerelt cseh bomba. Ez kuriózumnak számít, mivel ilyet ritkán találnak – tette hozzá a parancsnok. (MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.