Haumann Péter a Nemzet Színésze lett

Haumann Péter Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművészt választották meg tegnap a Nemzet Színészei közé a júliusban elhunyt Kállai Ferenc helyére. Haumann Péter 1994 óta a budapesti Katona József Színház tagja.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főbb szerepei közé tartozik Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című drámájának címszerepe, Csicsikov Gogol Holt lelkek című drámájából és Moličre A fösvényének Harpagonja.
A Nemzet Színésze cím annak adományozható, aki fő- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott, sokat tett a magyar színjátszás népszerűsítéséért. Egyszerre legfeljebb tizenketten lehetnek az elismerés birtokosai. Jelenleg Avar István, Berek Kati, Bodrogi Gyula, Garas Dezső, Király Levente, Komlós Juci, Máthé Erzsi, Psota Irén, Szabó Gyula, Tordy Géza és Törőcsik Mari viselik a címet; ők döntöttek Haumann Péter mellett.
– Van bennem egy adag zavar (…) Felmerül az emberben: itt a pózna vége, tovább mászni nem lehet? Dehogynem, eddig is a semmit másztuk meg, mi, színészek, ezt csinálni kell. Ha már ilyen szerencsés helyzetbe kerültem, ezt illik utólag is igazolni – nyilatkozta az MTI-nek a színész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.