Ingyenes tankolás a villanyautóknak

Dékány Lóránt
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díjmentesen használhatja valamennyi elektromos autó az Elmű–Émász által felállított budapesti töltőállomást 2011. szeptember 30-ig – jelentette be Marie-Theres Thiell, az áramszolgáltató igazgatósági elnöke tegnap, amikor átadták az első fővárosi elektromosautó-töltőt a cég Váci úti székháza előtt. Hozzátette, jelenleg a cégcsoport 2 árammal hajtott autót vásárolt, de egy egész hálózatot szeretnének kialakítani. – 2011-re terveink szerint már 20 elektromos autó futhat az Elmű– Émász kötelékében – mondta az elnök. Mari-Theres Thiell megjegyezte, mivel ezek az autók körülbelül négyszer annyiba kerülnek, mint benzines változataik, így ezek megvásárlását nem engedheti meg magának egy átlagpolgár. Az átadón részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is, aki hangsúlyozta: a társaság kezdeményezése jól illeszkedik a kormányzat energiapolitikai koncepciójába. Az átadón bemutatott elektromos Fiat 500 típusú gépkocsi teljes feltöltéséhez mintegy 6-8 óra szükséges. Az Elmű–Émász tudomása szerint Magyarországon jelenleg nagyjából 10 elektromos autó van forgalomban, amelyek Budapest mellett Székesfehérváron tankolhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.