Javulhat a devizaadósok helyzete

Rácáfoltak az újabb gazdasági válságtól tartó aggodalmakra tegnap a pénzpiacok: a magyar és az ír állampapírok iránt is hatalmas volt az érdeklődés.

Munkatársainktól
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válság réme azután sejlett fel, hogy a minap felvetődött: Írország is annyira eladósodott, hogy a Nemzetközi Valutaalap segítségére szorulhat. Reménykedhetünk tehát abban, hogy nyugodtabb hetek várnak a devizahiteleiket törlesztő adósokra, akiknek terhei októberben a külföldi és belföldi események hatására enyhülhetnek, legalábbis a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának véleménye szerint. Kármán András a lapunknak adott interjújában elmondta: a kormány a következő hónapban a nyilvánosság elé tárja a jövő évi költségvetés főbb ismérveit, ami megszüntetheti a Magyarországot övező bizonytalanságot. Eközben októberben az Európai Unió is fontos döntést hozhat, olyat, amely megerősítheti a pénzpiacok euróba vetett bizalmát. Kármán Andrástól megtudtuk azt is, hogy a polgárok 2013-ban már az egykulcsos, családokat támogató szabályok szerint számíthatják ki adójukat. A kabinet nem törli el az adójóváírást, ám szűkít szabályain. A kormány azt szeretné, hogy ez a lehetőség a jövőben leginkább a csekély jövedelműek helyzetén javítson.
Továbbiak a 11. és a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.