Jubileumi év, jubileumi futófesztivál

Munkatársunktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 26-án, vasárnap rendezi meg a Budapest Sportiroda 25. alkalommal a Spar Budapest nemzetközi maraton- és futófesztivált. Hazánk legnagyobb, immár negyedszázados szabadidősport-eseményére szerencsés módon éppen a maratoni 2500. évfordulóján, a futás jubileumi évében kerül sor. A rajt szokás szerint a Városligetben lesz, a klasszikusnak számító bő 42 km-es távot – amely hagyományosan a főváros legszebb helyein húzódik – az egyéni indulók mellett öt- és háromfős váltók is teljesíthetik, de 30, 7 és 3,5 km-en, valamint a családi futásban is kipróbálhatják magukat a résztvevők. Mintegy tizenötezres mezőny várható, sokan érkeznek külföldről, például Mikulas Dzurinda korábbi szlovák kormányfő, a maraton rajtját pedig Schmitt Pál köztársasági elnök lövi majd el. A futás mellett szintén a szokásoknak megfelelően számos kísérőprogram szórakoztatja az ’56-osok terére látogatókat, no meg az összes résztvevőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.