Képviselők őrizetben

Hírösszefoglaló
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették az egyesült államokbeli Los Angeles egyik elővárosának nyolc önkormányzati képviselőjét és tisztségviselőjét, mert törvénytelenül magas fizetéseket engedélyeztettek maguknak. A társaság összesen csaknem 5,5 millió dollárral rövidítette meg az adófizetőket – közölte Los Angeles megye ügyészsége. A távirati iroda úgy tudja, hogy az őrizetbe vettek valamennyien a Los Angelestől 10 kilométerre délre fekvő Bell városka jelenlegi és volt tisztségviselői. Többségük ellen a kaliforniai főügyész már korábban indított eljárást csalás, összeesküvés és hűtlen kezelés miatt.
A 38 ezer lelkes Bellt 90 százalékban latin-amerikai származásúak lakják, az egy főre eső jövedelem az Egyesült Államok átlagának felét sem éri el. A város vagyonkezelője, Robert Rizzo ennek ellenére tavaly 787 ezer dolláros (163 millió forint) fizetést kapott, helyettese pedig 336 ezer dollárosat (69,8 millió forint). Rajtuk kívül őrizetbe vették még a város polgármesterét és több jelenlegi vagy korábbi önkormányzati képviselőjét. A városi tanács 1993 óta 16-szor emelte Rizzo fizetését, egyedül 2005-ben 47 százalékkal. Az ügyből a rendőrség sem maradt ki, a ThirdAge beszámolója szerint Randy Adams, a városka korábbi rendőrfőnöke 457 ezer dollárt (95 millió forint) keresett egy évben. A már említett önkormányzati képviselők fejenként 100 ezer dollárt (20,7 millió forint) tettek zsebre évenként. A vádlottak hazudtak a helyi lakosságnak fizetésük valódi mértékéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.