Kínjukban üvöltenek

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban, Olaszországban és Spanyolországban teljes hétközi fordulót rendeztek az elmúlt napokban, Angliában pedig a Ligakupa 3. fordulójában léptek pályára a csapatok. Utóbbi a bajnokság és az FA-kupa mögött csak a harmadik számú sorozat az angol labdarúgásban, ám az első osztályú együttesek többsége ennek dacára sem veszi félvállról. Ennek jeleként például az Arsenal csak hosszabbításban gyűrte le 4-1-re a Tottenhamet. A Premier League-ben öt forduló után is százszázalékos Chelsea volt a játéknap vesztese, hazai pályán kapott ki a Newcastle-től – 4-3-ra, miként az eredmény is árulkodik róla, remek mérkőzésen, de ez a londoniakat aligha vigasztalja.
Németországban továbbra is kitart az előzetesen a mezőny hátsó részéhez sorolt Mainz tündöklése: az ötödik fordulóban a Kölnt győzte le 2-0-ra. A pocsékul rajtolt Bayern München folytatja a felzárkózást, a Hoffenheim vendégeként nyert 2-1-re, ám üröm a bajorok örömében, hogy Ribéry megsérült, s az első diagnózis szerint négy hétre kidőlt. A Dortmund is elkapta a fonalat, 5-0-ra kiütötte a Kaiserslauternt, kár, hogy a sérülésből lábadozó Hajnal Tamás mindezt csak a lelátóról figyelhette. Négy vereség után megszerezte az első győzelmét a Schalke – Freiburgban nyert 2-1-re –, de még így is az utolsó.
Olaszországban folytatódik a Roma vesszőfutása, szerda este Bresciában kapott ki 2-1-re. Sajnos itt is azzal kell kezdenünk, hogy az A osztályba nyáron feljutott és ott egyelőre kiválóan helytálló, négy meccsen kilenc pontot szerzett, s a tabellán harmadik hazaiaknál Feczesin Róbert és Vass Ádám (utóbbi sérülés miatt) sem volt tagja a keretnek. A rómaiak nemcsak a meccset, hanem két játékosukat is elvesztették. Philippe Mexes, miután megkapta a második sárga lapját és vele a pirosat, magából kikelve reklamált a negyedik játékvezetőnél, a társainak kellett megfékezniük. Három meccsre eltiltották, s 10 ezer eurót is be kell fizetnie a szövetség számlájára. A dulakodás más résztvevőkkel a meccs után az öltözőfolyosón folytatódott. Továbbá Júlio Sergio megsérült; nehéz elképzelni, Claudio Ranieri miként tud úrrá lenni a válságos helyzeten. Az igazsághoz tartozik, hogy a Brescia valóban vitatható tizenegyest kapott, a Roma javára viszont két esetben sem ítélt a bíró büntetőt. Ám ez mit sem változtat a lényegen, a Roma négy forduló után két ponttal a tizennyolcadik, a statisztikusok segítségével ehhez azt is hozzátehetjük, a fővárosi „Farkasok” harminchat éve nem kezdték ilyen rosszul az idényt. Az élen az Internazionale áll 10 ponttal, amely Diego Milito és Eto’o két-két találatával 4-0-ra intézte el a Barit. A Fiorentinával 1-1-et játszott Genoába Rudolf Gergely a 75. percben állt be, Koman Vladimir (Sampdoria) nem kapott lehetőséget. Spanyolországban a Barcelona Messi nélkül hazai pályán csak 1-0-ra verte a Gijónt, a Real Madrid simán 3-0-ra az Espanyolt, s vezeti a tabellát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.