Kósa: Nincs lefutott meccs

2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogászok és választási szakemberek állnak az állampogárok rendelkezésére, bárki észrevételeket, jelzéseket, javaslatokat tehet a vasárnapi önkormányzati választás idején ismét ügyfélszolgálatként működő Új Demokrácia Központnak az országosan hívható 061-555-2010 telefonszámon – jelentette be tegnap Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. A kampányfőnöki pozíciót is betöltő politikus szerint erre szükség is lehet, hiszen az egyik Pest megyei településen nemrég fordult elő, hogy a szocialista polgármester egyszerűen nem volt hajlandó fogadni a választási testületekbe delegált Fidesz–KDNP-s tagok esküjét. Ugyancsak a visszaéléseket akadályozhatja meg a korábbi választásokhoz hasonlóan működő alternatív szavazatszámlálási rendszer, amely a párt saját fejlesztésű informatikai rendszere.
– A szavazóköri delegáltak a hivatalosan elkért jegyzőkönyvek alapján mindenhonnan elküldik az adatokat, amelyek így könnyen összesíthetők, és a megállapított eredménnyel összevethetők – mondta Kósa Lajos. Szerinte a szavazóköri delegáltak jelölőszervezetkénti megoszlása is mutatja: országosan is a Fidesz, a KDNP és szövetségesei rendelkeznek a legnagyobb jelöltállító képességgel. A kormánypártoknak csaknem kilencezer, a függetleneknek több mint ötezer delegáltjuk van, ezt a számot sem éri el az MSZP szavazóköri embereinek a száma, a Jobbik több mint 4600, az LMP pedig mindössze 188 tagot küldött a választási szervekbe.
– A szocialisták egyébként húsz év alatt sem értették meg a demokrácia lényegét, amikor azzal támadnak, hogy a választáson „túlterjeszkedünk”. Az is képtelenség, hogy ellensúlyról beszélnek, amikor az alkotmány alapján az önkormányzatoknak éppenhogy a parlament által hozott törvényeket kell végrehajtaniuk – húzta alá a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki a vasárnapi választáson való részvételre buzdított. A kormánypártok támogatóinak pedig azt üzente: el kell menni, mert nincs lefutott verseny.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.