Közös kosaras évnyitó

Munkatársunktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó módon kezdődik meg a hét végén a női kosárlabda-bajnokság. Mind a hat mérkőzést egy helyszínen, az FTC Kőbányai úti csarnokában rendezik meg. A Ferencváros ennél kézzelfoghatóbban aligha bizonyíthatná, hogy ismét komoly tervei vannak, a csapattal számolni kell már a jelen bajnokságban is. A zöld-fehér együttes 1997-ben aranyérmes volt, ám a klub válsága a női kosárlabda-szakosztályt is utolérte, amely 2000-ben megszűnt. Ma már hozzátehetjük, csupán átmenetileg. Másfél éve, 2009 tavaszán újjáalakult, a 2009–2010-es idényben megnyerte az NB I/B-t, így az idén már a legjobbak között, az A csoportban indulhat. A klub a nyáron szerződést kötött Farkas Sándorral, aki nem csupán a felnőttgárda vezetőedzőjeként, hanem szakmai igazgatóként is dolgozik, az ő személye garancia az előrelépésre. A beiktatásakor ő maga óvatosan fogalmazta meg a célokat, az első nyolc közé várva a csapatot, amely azonban a nyáron alaposan megerősödött. Az FTC-hez igazolt három válogatott kerettag, Darida Csilla (Szolnokról), Szlimák Hajnalka (BSE) és Hegedűs Rita (Szolnok), továbbá Russai Petra (Szeged), Kovács Nóra (Szeged), Ruják Nóra (Pécs) és a szerb center, Danijela Varda (BSE). A tavalyi első négy helyezettnek, a Pécsnek, a Sopronnak, a Szegednek és a Győrnek még mindenképpen erősebb a kerete, de ötödikként valószínűleg az FTC következik, amely akár meglepetést is okozhat. A szakosztály felvirágoztatásából a maga eszközeivel a ferencvárosi önkormányzat is kiveszi a részét.
– Az önkormányzat alapvetően az utánpótlásműhelyeket támogatja, ám a kosárlabda-hétvégét nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, ezért közvetetten részt vállaltunk a megszervezésében. Az esemény jól szolgálja a célunkat, miszerint a kerület, sőt a tágabb környezet lakóit közelebb hozzuk a sporthoz, az FTC-hez – mondta el érdeklődésünkre Bácskay János sportért felelős alpolgármester, polgármesterjelölt, országgyűlési képviselő.
Az ötlet a többi klub tetszését is elnyerte. – Reméljük, ezzel a rendezéssel nagyobb figyelem vetül a sportágra. S ami nekünk különösen fontos, így az egységünket is demonstrálhatjuk. Az a célunk, hogy ne különálló szigetek vetélkedjenek a bajnoki címért, hanem mindenki érezze át, közös érdekünk a kosárlabdázás színvonalának és népszerűségének emelése – összegzett Sterbenz Tamás főtitkár.

Az 1. forduló menetrendje.
Szombat, 14.00: BEAC–Győr, 16.15: BSE–Szekszárd, 18.30: FTC–Sopron. Vasárnap, 14.00: Cegléd–Szeged, 16.15: Pécs–ZTE, 18.30: Vasas–Szolnok, a Baja szabadnapos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.