Kulcsár-ügy: felfüggesztett per

Török László
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetőeljárás jogerős lezárásáig felfüggesztette a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a K&H Equities Zrt. által Kulcsár Attila ellen indított kártérítési pert. Ebben a perben a brókercég közel 11,5 milliárd forintot követel volt alkalmazottjától, mert álláspontjuk szerint befektetési tanácsadóként Kulcsár szándékosan okozott kárt a vállalkozásnak. – Ezt a szándékos károkozást a felperesnek kell bizonyítania, azonban a felperes nem tud bizonyítani, miután a Kulcsár Attila ellen 2003-ban indult büntetőeljárás során készült nyomozati anyagok, illetve iratok a nyomozó hatóságnál és a Fővárosi Bíróságnál vannak – hangoztatta a felperes ügyvédje.
Nagy Gábor, Kulcsár jogi képviselője szerint azonban a K&H Equities Zrt. beadványa nem is alkalmas arra, hogy érdemi tárgyalást tartsanak róla, a keresetet – így az ügyvéd – idézés kibocsátása nélkül el kellett volna utasítani. Nagy Gábor megjegyezte, a felperes indítványából nem derült ki, hogy Kulcsár milyen jogellenes magatartásával okozott kárt, abban csak egy táblázat van, amely arról szól, hogy a brókercég volt ügyfeleinek mekkora összeget fizetett ki peren kívüli megállapodások és választott bírósági döntések nyomán. – Az a megismételt eljárásban vizsgálandó, hogy az ügyfeleknek és sértetteknek bármilyen felróható magatartása van-e a bekövetkezett kárban – mondta az ügyvéd.
Kulcsár Attila és társai ellen sokmilliárdos sikkasztás miatt indított büntetőperben a Fővárosi Bíróság 2008 augusztusában hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet, amelyet májusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezett, és új elsőfokú eljárás lefolytatására utasította az FB-t. A nyolc éve megindult büntetőeljárás jogerős lezárása így még évekig húzódhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.