Látleletek nyolc évről

2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne politikai ellenfeleink definiálják értékrendünket – jelentette ki Semjén Zsolt a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézetének rendezvényén. A miniszterelnök-helyettes a Látleletek 2010 kora őszén című konferencián úgy vélte: a szociális népszavazás idején rájöttek az emberek: az MSZP legnagyobb blöffje, hogy szocialistának nevezi magát, miközben a neoliberális, multinacionális, spekuláns körök strómanja. Kun Miklós egyetemi tanár, az intézet vezetője Papcsák Ferencet úgy konferálta fel: minél nagyobb csontvázakat talál a balliberális kormánytól megörökölt szekrényekben, annál nagyobbakat akarnak ütni rajta.
Az elszámoltatási kormánybiztos elmondta: borzalmas örökséget hagyott hátra az előző kabinet. A politikus a privatizációs tranzak-ciók, a tanácsadói megbízási szerződések és az uniós pályázatok terén is rengeteg visszaélésbe ütközött. Üzeni támadóinak: rossz lóra tettek, mert kérlelhetetlen antikommunista, s nem hátrál meg. A gyurcsányi hatalomgyakorlás anatómiáját tükrözi, hogy nem átallottak közpénzen megfigyeltetni egy családot, s még azt is leírták, miként lehet behatolni a házukba. A feleség bírói tevékenységének a dokumentumait is kinyomoztatták egy magáncéggel kompromittáló anyagokat – hiába – keresve. A zuglói polgármesterjelölt leszögezte: a helyreállítási folyamat visszafordíthatatlan. Amit vissza lehet szerezni, azt visszaperlik, s élnek a büntetőjogi eszközökkel is. A jogalkotási folyamatban el kívánják érni, hogy a közbeszerzések tiszták legyenek, a tisztázatlan tulajdonosi hátterű, offshore cégek ne vehessenek rajtuk részt. A közvagyon elleni bűncselekmények jogerősen elítélt elkövetői ne indulhassanak pályázatokon, s legyenek távol tartva a közalkalmazotti posztoktól, valamint a népképviseleti testületektől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.