Lemondatnák a váci „őszödit”

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondásra, illetve a jelöltségtől való visszalépésre szólította fel a saját „őszödi” beszédéről elhíresült Bóth János váci városvezetőt Pető Tibor, a Fidesz polgármesterjelöltje. Megírtuk: az MSZP-s polgármester megdöbbentő kijelentéseit tartalmazó hangfelvételek kerültek nyilvánosságra. A Bóthnak tulajdonított anyagban többek között trágár vélemény hangzik el a nyugdíjasokról: „a jó édes anyátokat akkor, ha nem akartok, vagy nem szeretitek Gyurcsányt, akkor küldjétek vissza a 13. havit”. Bóth megkeresésünkre csak annyit üzent, hogy „nem szeretne foglalkozni ilyen összevágott ocsmányságokkal”. Egy váci MSZP-s viszont megerősítette lapunknak: hasonló gondolatok többször is elhangzottak a polgármester szájából.
Pető petíciót adott át Bóthnak, és közölte: az MSZP-s nyilvánosságra került mondatai büntetőjogi felelősséget is felvetnek, ezért a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen. Bóth azzal védekezett: 4-5 évvel ezelőtti beszélgetésekből kiollózott, összevágott videóról van szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.