Magyar műtétekre panaszkodnak

Hírösszefoglaló
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos, komplikációkkal járó magyarországi gyomorszűkítő beavatkozásokról tett bejelentést számos ír beteg. A műtéteket egy magyar orvos szervezte, akit felfüggesztettek állásából – írta tegnap az Irishhealth.com ír egészségügyi szaktanácsadó honlap. A távirati iroda beszámolója szerint a 45 éves magyar orvos az egyik dublini kozmetikai sebészeti magánklinikán dolgozott, de helyettesítő aneszteziológusként egy ír állami kórházban is alkalmazásban állt. A honlap szerint az orvos az állami intézményben fogadta a néhány napja bezárt privátklinika egyes pácienseit, jóllehet munkaszerződése tiltotta ezt. Az orvost kórházi állásából felfüggesztették, és vizsgálat indult az ellene érkezett bejelentések ügyében.
Az Irishhealth.com szerint több beteg arról számolt be, hogy a magyar orvos az egykori dublini magánklinikán magyarországi gyomorszűkítő műtéteket szervezett pácienseinek, és hazaérkezésük után vállalta az utókezelésüket. Az operáción átesett betegek közül azonban többen is bejelentették, hogy komoly komplikációk léptek fel náluk. Az egyik beteg a RTE ír közszolgálati rádióban elmondta, hogy gyomrának egy részét el kellett távolítani a műtét után, és több páciens jelezte azt is, hogy a magyar orvost nem érik el.
A honlap szerint a betegek hozzávetőleg 7500 eurót (kétmillió forintot) fizettek az orvosnak az operációért és az utókezelésért. A beavatkozás lényege, hogy szilikongyűrűvel szűkítik a túlsúlyproblémákkal küszködő betegek gyomrának felső részét, csökkentve a gyomor táplálékbefogadó kapacitását. Az Irishhealth.com írása nem tért ki arra, hogy magyarországi beavatkozásokat mely egészségügyi intézményben végezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.