Metróhuzatot kaptak

2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az a meglepő, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egy minap nyilvánosságra hozott ellenőrző jelentésében leírja, mekkora féktelen zűrzavar, fejetlenség, szabálytalanságözön, röviden kupleráj jellemzi a 4-es metró építését – ezt nagy vonalakban már jó ideje tudjuk. A meglepő az, hogy a jelentésre mintegy válaszul a Főpolgármesteri Hivatal – sajtóirodáján keresztül – azzal vádolja meg az ÁSZ-t, hogy téves szakmai megállapítások alapján kriminalizálja a beruházást, megkérdőjelezve ezzel annak uniós támogatását, ez pedig „felmérhetetlen károkat okozhat” az államnak és a fővárosnak. Tenyérbe mászó érvelés. Nézeteik szerint az ÁSZ a hibás, mert nyilvánosságra hozta a bődületes méretű disznóságot, sőt annak részleteit is…
Budapest főbürokratái még csak meg sem említik esetleges felelősségüket, a már évek óta elvarázsolt Demszky Gábor kapitális mulasztásait. Az ÁSZ-jelentés nem tesz egyebet, csak beszámol vizsgálódásának tapasztalatairól. (Többek közt leírja: csupán az építési engedélyek hiánya négy pesti állomásnál 276,5, az alagútépítés késedelme öt állomás esetében 633 milliós többletköltséget okozott.) A hivatal mindezt sajátos értelmezésben kriminalizálásnak nevezi.
És ez tényleg kriminális.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.