Milosevics özvegye marad Oroszországban

Sebestyén Imre
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád átminősítésével sikerült megakadályozni, hogy elévüljön Mirjana Markovicsnak, Szlobodan Milosevics egykori jugoszláv és szerb vezető 68 éves özvegyének az ügye, s ezzel gyakorlatilag megakadályozták, hogy a Jugoszláv Baloldal (JUL) szervezet valamikori nagy hatalmú elnöke biztonságban, szabad emberként hazatérjen Szerbiába, hiszen ezzel megszűnne az ellene kiadott nemzetközi körözés is. Pedig éppen hazatérését tervezte volna, legalábbis az a hír járta, hogy véget kíván vetni tízéves oroszországi száműzetésének, amely a Milosevics-rendszer bukásával 2000-ben vette kezdetét. A belgrádi ügyészség által megszigorított vádirat szerint már súlyosabb bűncselekményről van szó, amelyért akár 12 év is kiróható.
Fia, Marko Milosevics sem kockáztathatja meg a hazatérést Moszkvából, mert annak ellenére, hogy egyik perét hagyták elévülni, a százmillió eurós jogtalan hasznot hozó cigarettacsempészésért felelősségre vonható.
Mira Markovics felett távollétében ítélkeznek, ám a kommentárok szerint kicsi annak valószínűsége, hogy valaha is elnyeri méltó büntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.