Művészeti aukció az árvízkárosultakért

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége az árvízkárosultak javára jótékonysági aukciót rendez szombaton 11 órakor a szövetség székházában (Bp., Andrássy út 6. I. emelet). Az aukció fővédnöke Makray Katalin, Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnökének felesége, aki személyes jelenlétével is támogatja az árvízkárosultak javára szervezett jótékonysági képzőművészeti aukció sikerét. Az árverés lebonyolításában, szervezésében nagy segítséget nyújtott Hassay Zsófia képviselő asszony, aki szintén részt vesz az aukción. Az árverésre kerülő művek kortárs magyar művészek – közöttük több Kossuth-, valamint Munkácsy Mihály-díjas – alkotásai. Az alkotók az árverés teljes bevételét felajánlják az árvízkárosultak javára.
A művek interneten megtekinthetők szeptember 14-től az www.axioart.hu hírportálján és a szövetség elektronikus hírlevelén (www.netlevel.hu). Az aukción szereplő művekből rendezett tárlat szeptember 20-tól a szövetség kiállítótermében látható. Azok az érdeklődők, akik az árverésen személyesen nem tudnak jelen lenni, vételi megbízást adhatnak a szövetségnek, illetve telefonkapcsolattal követhetik az árverés menetét.
Mindkét megoldáshoz előzetesen jelentkezni lehet telefonon Marsó Dianánál, az árverés vezetőjénél (+36-20/477-4228). Az aukción való részvétel szándékát a +36-1/302-2255 telefonszámon, Simonffy Márta elnök asszonynál a +36-30/954-9565 mobilszámon, vagy az [email protected] e-mail címen, illetve Kormány Vera művészeti asszisztensnél a +36-30/422-3806 mobilszámon lehet jelezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.