Olvasóinktól

Olvasóinktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Gyula alezredes (Pécs): Egy megjegyzés Egedy Tamás tartalékos százados cikkéhez, amelyben fejtegeti a 2006 óta tartó vizsgálatokat, a „nem emlékszem” típusú válaszokat, a beidézettek távolmaradását, az idézések semmibe vevését. A szerző a cikk végén felteszi a kérdést, meddig lehet ezt csinálni? A válasz egyszerű: Amíg az ügyek elévülnek!

Nagy János (Budapest): A devizahitelek ügyfelekre való rábeszélése után úgy látszik, hogy jön a devizabetétekre való rábeszélés. Ez is gyengíti a forintot és tartósabbá teheti a forintra nézve a kedvezőtlen árfolyamot. Felhívom a figyelmet az árfolyameltérésből hasznot élvező bankok árfolyam-manipulációira és a megtévesztő propagandára. A forint árfolyamának lerontásában a bankok továbbra is aktív szerepet játszanak, előzőleg burkoltan, de most már kendőzetlenül. A devizahitelt folyósító bankok amellett, hogy nem is rendelkeznek devizahitellel, a hitelesek adósságát devizában számolják el. A jogos érdekérvényesítés miatt szükséges a káros tevékenységek visszaszorítása, a törvényes eszközök alkalmazása a külföldi érdekeltségű bankokkal szemben. Az euró törvényes fizetőeszközzé tétele soron kívüli, elsődleges érdekünk a banki manipulációk, a bankok pénzmosási tevékenységének és az ország elszegényítésének visszaszorítása miatt is.

Dr. Molnár Judit (Budapest): Hoffmann Rózsa vitazáró, összegző elemzésének (szept. 9.) olvasása közben az államtitkár asszony újra (akárcsak bármely más megnyilatkozásában) megerősített abban a reményemben, hogy csakis egy világos, következetes, valódi megújulást ígérő oktatási stratégia változtathatja meg az eddigi végiggondolatlan, sok ötleteléssel fenntartott oktatáspolitikát. Mindenki (nem csak a szakmabeliek) a színvonal és az eredményesség növekedését várja az egész rendszerben. A klasszikus pedagógusképzés visszaállítása nyilvánvalóan nemcsak a szakmai „feltámadást” fogja maga után vonni, hanem a gyerekek és a szülők magatartásának megváltozását is. Jöjjenek vissza a szó valódi értelmében tevékenykedő pedagógusok – akármelyik oktatási szintről legyen is szó! Legyen vége a kontraszelekciónak! Nagyon jó, hogy Hoffmann Rózsa külön kitért a felsőoktatásra, mert bizony jó néhány intézetben felesleges időpocsékolásról panaszkodnak a hallgatók, már meglehetősen hosszú ideje, mivel elvárásaik csak nagyon kis mértékben teljesülnek. Márpedig a felsőoktatás különösképpen a minőségről kell hogy szóljon. Legyen újra igazi tartalma a diplomának! (Mint ahogy a közoktatás érettségi bizonyítványa is kapja vissza régi rangját.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.