Összefogás a diákokkal

2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítségüket kérem ahhoz, hogy Budapest közterületein rendet teremthessünk – fordult tegnap Tarlós István, a Fidesz– KDNP főpolgármester-jelöltje a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) képviselőihez, felajánlva egy későbbi keretmegállapodás megkötését. A felsőoktatásban részt vevő diákok vezetői előtt leszögezte: minden híreszteléssel ellentétben senkinek nem akarja korlátozni a szabadságjogát, ezt csak azok terjesztik róla, akik a szabadság városa jelszó mögött valójában a szabadrablást értik. – Ennek vége: egy szűk kisebbség terrorja helyett a többség igényeinek kielégítésének korszaka jön, de az önök részvételére is szükség van a közterületeken látható pusztítás, többek között a graffitizés megszüntetéséhez, az áldatlan állapotok felszámolásához.
A nagy összegű, azonnal kifizetendő pénzbírság is ezt szolgálja majd. Ne féljenek a felállítandó városrendészeti igazgatóságtól, hanem segítsék munkájukat – hangsúlyozta Tarlós István. Hozzátette: kerületenként egy-két rendész folyamatosan járja majd az utcákat a veszélyforrások felkutatására, és működtetni fognak egy visszajelző rendszert, hogy tudják, megtörtént-e a szükséges intézkedés. A tárgyaláson szóba került a budapesti campusok széttagoltsága és az ingyenes utcai internetezés bővítésének lehetősége is.
Körösparti Péter, a HÖOK elnöke örömmel fogadta a Fidesz– KDNP jelöltje kezdeményezését. Szerinte az említett fővárosi keretmegállapodást akár már jövő tavasszal megköthetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.