Papcsák Ferenc a főbíróhoz fordul

<br>

Munkatársunktól
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.



Az igazságügyi miniszteren keresztül, illetve személyesen is a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez fogok fordulni azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amelyeket hétfőn ismertettem – mondta Papcsák Ferenc a TV2 tegnap reggeli műsorában. Amint azt lapunk is megírta, az elszámoltatási kormánybiztos újabb hárommilliárd forint sorsáról számolt be a hét elején, amely az előző ciklusok során az adófizetők pénzéből két, rendkívül speciális terepen mozgó társasághoz, a Proware Kft.-hez és az In-Kal Security Kft.-hez vándorolt. Utóbbi egy állami céggel kötött szerződése alapján egy aktív bíró tevékenységét is vizsgálta olyan „jeleket” keresve, amelyek alátámaszthatják, hogy a bíró egyes gazdasági ügyekben nem pártatlanul döntött. Papcsák arról is beszélt, hogy még a kormányzati átadás-átvétel előtt nagyrészt megsemmisítették azokat az iratokat, amelyek az elmúlt évek korrupciógyanús szerződéseihez kapcsolódnak.
– Ez nem igaz – mondta azokkal a hírekkel kapcsolatban, hogy olyan munkáért vett fel pénzt, amelyet el sem végzett. A Népszava hétfőn írt arról, hogy Papcsák a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky-kórház tulajdonosi felügyelőtanácsának tagjaként ebben a ciklusban érdemi munkavégzés nélkül vett fel 4,5 millió forintot, ráadásul ezt sem fővárosi képviselői, sem országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel. Papcsák szerint ez az összeg is szerepel a vagyonnyilatkozatban. – Mivel a közgyűlési tagoknak a tiszteletdíjával egyben érkezik, ezért nem külön tételként szerepel – közölte.
– A szocialista párt aggódva figyeli, hogy megsűrűsödtek az alaptalan vádaskodások és gyanúkeltések Papcsák Ferenc részéről – mondta Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke az elszámoltatási kormánybiztos által hétfőn bejelentett ügyekre reagálva. Szanyi megjegyezte: pont az a Papcsák Ferenc mond mindenféle alaptalan kijelentéseket, akinek az ügyvédi irodája fideszes önkormányzatoknak éveken keresztül „kaptafára” gyártotta a különböző közbeszerzési szabályzatokat.
Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.