Pótszék

Pethő Tibor
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindenlátó királylány
Miskolci Nemzeti Színház. Író: Gabnai Katalin. Rendező: Seres Ildikó. Bemutató: szeptember 24.
Tüskerózsa, az eladósorba került királylány apja csak ahhoz a kérőhöz adja hozzá gyermekét, aki el tud bújni a lány elől. A mindent látó hercegkisasszony esetében azonban ez nem könnyű vállalkozás. Csak szerelmének, Jánosnak sikerülhet, neki is csupán harmadszor.

A nyomorultak
Kecskeméti Katona József Színház. Szerző: Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg. Rendező: Korcsmáros György. Bemutató: szeptember 24.
Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét. A musicalváltozatot 1980-ban mutatták be először Párizsban, egyébként 21 nyelvre fordították már le, és a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43 000 előadást mintegy 55 millióan látták.

Az üvegcipő
Szolnoki Szigligeti Színház. Író: Molnár Ferenc. Rendező: Kiss József. Bemutató: szeptember 24.
Legenda a morcos asztalosról és egy kiscselédről. Költészet, humor, felnőttmese Molnár Ferenctől.

Három nővér
Nemzeti Színház. Író: Anton Pavlovics Csehov. Rendező: Andrei Serban. Bemutató: szeptember 24.
A próbák idén április végén kezdődtek el a romániai születésű, de az USA-ban élő világhírű színházrendezővel, Andrei Serbannal. A nővéreket Udvaros Dorottya, Schell Judit és Péterfy Bori alakítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.