Rendőröket vettek ismét őrizetbe

Tolcsvai L. László
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe szerdán éjjel Sátoraljaújhelyen hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás immár tizennégy egyenruhás ellen folyik. Szeptember 6-án ugyanis szintén hét újhelyi rendőrt kapcsoltak le, mert nemzetközi fuvarozóktól fogadtak el pénzt, hogy eltekintsenek vélt vagy valós szabályszegéseiktől. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze elmondta, hogy előzetes letartóztatásukat indítványozták.
A rendőrség tizenkét korrupt kollégától már megvált, vélhetőleg a tegnap kihallgatott, de még le nem szereltetett két társtettes sem maradhat a hivatásos állomány tagja. Az ügyész emlékeztetett az eset társadalmi jelentőségére, mert úgy gondolja, hogy meg lehet, s meg kell tisztítani az egyenruhás szervezeteket a tisztességtelen munkatársaktól Magyarországon. Szerinte a fejlett országokban nagy figyelemmel kísérik a rendőrök munkáját, s hazánkban ugyancsak rendkívül komolyan veszik az ügyészségi nyomozók a szolgálati visszaéléseket.
Az osztályvezető ügyész hozzátette: az egyéb bűnesetek felderítése mellett, most főleg a közlekedési járőrök munkájára figyelnek, miután nem kizárt, hogy a Szlovákia felé vezető 37-es, 3-as és 26-os úton is történnek rendőri visszaélések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.