Röviden

MTI
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demencia
Az ittasan és bedrogozva balesetet okozó Stohl András nem emlékszik arra, hogy a történtek előtt mikor kapott kábítószert egy számára ismeretlen személytől. Sajnos a hazafelé vezető útra viszont emlékezett.

Zaklatás a kórházban
Kórházi szexuális erőszak miatt nyomoznak Győrben, egy gondnokság alatt álló nő lehet a sértett. A 18 éves fiatal tett bejelentést arról, hogy a Zrínyi utcai kórház területén, akarata ellenére szexuális aktusra kényszerítette az intézmény egyik közhasznú munkása.
A nő korábban az intézményben működő anyás csecsemőotthon lakója volt, de nagykorúvá válása miatt ki kellett költöznie onnan. Átmeneti jelleggel azonban a kórház épületében maradhatott. (MTI)

Kutyatámadás Szegeden
Vadásszal lövettek ki két kutyát a rendőrök Szegeden, miután az ebek egy emberre rontottak. A férfit hétfő este hazafelé tartva támadta meg a két rottweiler, de még mielőtt a kutyák utolérték volna, bejutott a házába. Értesítette a rendőröket, akik gyepmestert hívtak, hogy befogja a megvadult négylábúakat, de ő sem bírt velük.
A rendőrök ezután döntöttek a kilövetésük mellett. (MTI)

Börtön a csecsemőjét megölő anyának
Jogerősen hét évre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a háromgyermekes anyát, aki alkalmi partnerétől teherbe esett, majd az újszülöttet az emésztőgödörbe dobta. Az asszony a szülés előtt felhívta a komáromi kórházat és elmondta, hogy férje nem tud a terhességéről, ezért lemond a gyermekről és otthagyja a kórházban. Mivel nem jelentkezett, a kórház értesítette a rendőrséget. Az aszszony a szülés tényét elismerte, a rendőrség az emésztőgödörben találta meg a már halott csecsemőt. (MTI)

Gyerekekkel zuhant a folyóba
Egy harminc kisgyereket szállító kisteherautó zuhant egy folyóba tegnap Kasmír Pakisztánhoz tartozó részén. A kicsik többsége meghalt vagy eltűnt. A sofőrt és négy sérült gyereket sikerült kimenteni. (MTI)

Baleset esetén értesítendő
A légi balesetek kivizsgálásának függetlenségét biztosító törvényt fogadott el az Európai Parlament tegnap. Eszerint egy szerencsétlenség után két órával utasjegyzéket kell készítenie a légitársaságnak, felszállás előtt pedig megnevezhet az utas egy olyan személyt, akit katasztrófa esetén értesíteni kell. (L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.