Röviden

MN
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varsói vizsgálat?
Egy emberi jogi szervezet felszólította a lengyel államügyészséget, hogy vizsgálja ki egy terrorizmussal gyanúsított szaúd-arábiai férfi azon állítását, amely szerint egy lengyelországi, egykori titkos amerikai börtönben volt fogoly. A lengyel Nyitott Társadalom Igazságosságot Kezdeményező Csoport nyújtotta be a kérvényt, azt remélve, hogy a példa követésre talál másutt is Európában. (MTI)

Pénzmosás vádja
A római ügyészség vizsgálatot indított a Vatikán bankja, az IOR elnöke, Ettore Gotti Tedeschi és egyik munkatársa ellen, mert felmerült annak a gyanúja, hogy a bank pénzmosásban vett részt – közölték római bírósági források. A Vatikán „tanácstalanságának és csodálkozásának” adott hangot, míg a bank szóvivője egyelőre nem akarta kommentálni a hírt.
Az olasz pénzügyőrség lefoglalt 23 millió eurót, amely a bank egyik számláján volt. (MTI)

Nem tárgyalunk a Mol-részvényekről
A kormány nem tárgyal a Szurgutnyeftyegaz orosz energiavállalattal a cég által birtokolt Mol-részesedés megvásárlásáról – erősítette meg a nemzeti fejlesztési miniszter egy külföldi újságíróknak rendezett beszélgetésen. Fellegi Tamás jövőbe mutató, XXI. századi együttműködés kezdeteként említette az Azerbajdzsán–Grúzia–Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását célzó beruházást. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.