Röviden

MTI
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasasos kiütés
Magyar–román jégkorongliga: Vasas–Újpest 11-4, Fehérvár Farm–FTC 3-1, Miskolc–Csíkszereda (romániai) 3-2, Fenestela Brasov (román)–Steaua Bucuresti (román) 5-4. (MTI)

Kötelező győzelmek
A magyar férfi- és női válogatott egyaránt kötelező győzelemmel kezdte szereplését az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpián, előbbi Jordánia, utóbbi Skócia ellen nyert 3,5-0,5-re. (MTI)

Balzsay: november
A WBO profi bokszszervezet korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly novemberben ismét kötelek közé léphet. A 22-2-es mérlegű magyar ökölvívó tavalyi két veresége után először idén júliusban bokszolt, s az ötödik menetben kiütötte a francia Aziz Daarit. (MN)

Bazsó egyéni csúcsa
Bazsó Bianka a női 69 kg C csoportjában 196 kilós (szakítás: 88, lökés: 108) egyéni csúcsot ért el az antalyai súlyemelő vb-n, végső helyezése ma válik ismertté. A férfi 69 kg-ban a kínai Liao Huj nyert 160 kilós szakítás mellett 198 kilós lökés- és 358 kilós összetett világcsúccsal. (MTI)

Tóth mestermunkája
Tóth Balázs aranyérmes lett a Bonnban megrendezett WTF-tekvondó Mesterek Kupáján.
A vb-bronzérmes magyar versenyző a 87 kg-osok döntőjében 10-2-re verte a német Florian Meyert. (MTI)

Halasztott Szávay
Minden tegnapi mérkőzést, így a 8. kiemelt Szávay Ágnes és a szlovén Polona Hercog egymás elleni találkozóját is mára halasztották az eső miatt a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli kemény pályás női tenisztornán. A világranglista 38. helyén álló magyar játékos várhatóan közép-európai idő szerint reggel 5 órakor kezd. Amennyiben továbbjut, a 2. fordulóban a brit Elena Baltachával találkozik. (MTI)

Kiesett a Szolnok
A harmadosztályú Tisza Volán teg-nap 2-1-re legyőzte az élvonalban újonc Szolnokot, amely így búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában. A szegediek a 88. percben szerezték a győztes találatot. Szenvedett az NB I-es Haladás is, csak a 77. percben harcolta ki a 2-1-es sikert a megyei I. osztályú Győrszemere vendégeként. (MTI)

Gólörömért büntetés
Kétezer dolláros büntetést kapott a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) fegyelmi bizottságától, miután túlzott gólörömében sérülést okozott a dallasi kapusnak. A francia csatár a múlt csütörtöki Dallas–New York Red Bulls (2-2) mérkőzésen találta el a labdával Kevin Hartmant. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.