Röviden

MN
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főtitkárokat neveztek ki
Kinevezte a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok főtitkárainak első körét tegnap Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Kilenc főtitkár, a fővárosi, a Vas megyei, a Békés megyei, a Zala megyei, a Győr-Moson-Sopron megyei, a Baranya megyei, a Csongrád megyei, a Pest megyei és a Bács-Kiskun megyei tette le az esküt. A többieket még e hónapban kinevezik. A főtitkárok jogállás szerint hivatalvezető-helyettesek. (MTI)

Művészeti árverés az árvízkárosultakért
A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége az árvízkárosultak javára jótékonysági aukciót rendez szombat délelőtt 11 órakor az Andrássy úti székházában. Az árverésen – amelynek teljes bevételét felajánlják az árvízkárosultak javára – Kossuth-, kiváló, érdemes, valamint Munkácsy Mihály-díjas kortárs művészek alkotásai kerülnek kikiáltásra. Az aukció fővédnöke Makray Katalin, a Magyar Köztársaság elnökének felesége, aki személyes jelenlétével is támogatja az árvízkárosultak javára szervezett jótékonysági képzőművészeti aukció sikerét. (MN)

Milliárdos fejlesztés Hódmezővásárhelyen
Két év alatt európai uniós, állami, önkormányzati, egyházi és jelentős mértékben magánbefektetői forrásból, összesen 9 milliárd forintnyi beruházás valósul meg Hódmezővásárhely belvárosában – közölte tegnap Lázár János (Fidesz) polgármester. (MTI)

A Fidesz feljelent
Különösen nagy vagyoni hátrányt jelentő hűtlen kezelés miatt az ORFK-n tett ismeretlen tettes ellen feljelentést tegnap a Fidesz hatvani szervezete a város önkormányzata és a HospInvest Zrt. által a helyi kórház működtetésére kötött szerződés miatt. Szabó Zsolt fideszes polgármesterjelölt közölte: a választás után ki kell vizsgálni az elmúlt időszakban történt visszaéléseket. Érsek Zsolt MSZP-s polgármester szerint nem érte kár a várost, az ő adatai 800 millió forintos megtakarítást mutatnak. (MTI)

Szekeres érdeklődik
A 2011-es költségvetés irányelvei iránt érdeklődött tegnapi sajtótájékoztatóján Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai tagozatának vezetője. Arra kérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, nyilatkozzon elképzeléseiről, mivel a költségvetés előkészítésének a vége felé kellene járnia. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.