Röviden

Varga Klára
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szobrokat fogadnak örökbe a soproniak
Helyi emlékműveket, szobrokat „örökbe fogadó” mozgalmat indítanak soproni polgárok. A csoportba, amely figyelemmel kíséri egy-egy műemlék sorsát, állapotát, már jelentkezett Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál főszervezője is. (V. K.)

Prix Europára jelölték Bodzsár Márk filmjét
Idén 543 nevezés közül, 9 kategóriában összesen 220 versenyzőt válogattak be a Prix Europa televíziós díjra, amelynek egyetlen magyar jelöltje televíziós fikció kategóriában Bodzsár Márk Zoltán Gábor novellájából készült, Levegőt venni című kisfilmje, amely a Hajónapló című tévéfilm-antológia egyik alkotása. Az október 14-től Berlinben zajló mustrán a magyar tévéfilm versenytársai többek közt a London River és A tetovált lány című filmek lesznek. (V. K.)

Emléktábla Barta Tamásnak

Budapesten az Izabella utca 39/B számú ház falán holnap 14 órakor felavatják Barta Tamás huszonnyolc évvel ezelőtt Amerikában tisztázatlan körülmények közt elhunyt magyar gitáros-zeneszerző emléktábláját, Deák Árpád szobrászművész alkotását. Barta Tamás az LGT alapító tagja volt, az együttessel négy nagylemezt készített. Olyan számok fűződnek a nevéhez, mint az Ő még csak most tizennégy vagy a Szeress nagyon című LGT-dalok, illetve a második fénykorát élő
Kovács Kati egyik legszebb dala, a Várlak című. (V. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.