Röviden

Dékány Lóránt
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen javult az üzleti környezet
A versenyképességi index enyhén, míg az üzleti környezetet jellemző index jelentősen javult idehaza az idei második negyedévben – közölte tegnap elemzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt. (MTI)

Szélesítenék az M1-es sztrádát
Huszonhárom új közbeszerzési felhívást tett közzé a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
A tenderek között van az M1-es autópálya kétszer három sávosra szélesítése az M1–M7 elválási csomópontjától a tatai csomópontig tartó szakaszon. A közúti fejlesztések
közül kiemelésre érdemes még két olyan út és híd, amely az Ipolyon keresztül Szlovákiával köti össze Magyarországot. (MTI)

Egymilliós bírság a Reálszisztémának

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egymillió forint bírságot szabott ki a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt.-re az ügyfél-tájékoztatási rendelkezések megsértése miatt. A felügyelet közleménye szerint a cég befektetési termékeinek reklámozása során csak azok előnyeit emelte ki, az eszközökkel kapcsolatos hátrányos tulajdonságokat, kockázatokat nem mutatta be az ügyfeleknek. (MTI)

Érdekképviselet ipari fogyasztóknak
Új érdek-képviseleti szervezetet alapítottak az ipari nagyfogyasztók. Az Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete öszszesen 1400 gigawattórányi energiát felhasználó iparvállalatot tömörít. Céljuk, hogy az energiapolitikában a közeljövőben várható változások megfelelő irányba mutassanak, ami álláspontjuk szerint a magyar gazdaság versenyképességét is javítja majd. (D. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.