Röviden

MN
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elődöntő a tét
Női kézilabda-válogatottunk a németek feletti, keddi 22-19 után tegnap 28-24-re kikapott a házigazda dánoktól a Világkupa második mérkőzésén. A csoport másik tegnapi találkozóján: Franciaország–Németország 39-29. A mieink ma 16 órától a franciákkal játszanak, és ha nyernek, bejutnak az elődöntőbe. (MN)

Erdei igazgat
Újjáalakul a BVSC patinás, korábban többek között Papp Lászlót és Énekes Istvánt is soraiban tudó ökölvívó-szakosztálya, amelynek kiszemelt szakmai igazgatója a profi pályafutása végén járó Erdei Zsolt. Rá még vár néhány amerikai tárgyalás, ettől függ a folytatás, de az már tény, hogy a vasutasok klubvezetője lesz, mint ahogy az is, a MÁV-tól termet kaptak, ahová egy német cég adja a legmodernebb felszereléseket. A szakmai munka még az idén elkezdődhet. (D. Zs.)

Krutzler a 12. helyen
Krutzler Eszter összetettben harmadik lett a törökországi súlyemelő-világbajnokságon a 69 kilogrammos kategória B csoportjában. A 2004-es athéni olimpián ezüstérmes, a súlyemeléshez szülés után visszatért sportoló 221 kg-mal zárt a tizenegy fős mezőnyben. Az A csoportot is tekintve Krutzler 12. lett. (MN)

Szávay halad
A nyolcadik kiemelt Szávay Ágnes 6:1, 6:2-re nyert a szlovén Polona Hercog ellen tegnap
a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli kemény pályás női tenisztorna első fordulójában.
A világranglista 38. helyezettje a következő fordulóban, a nyolcaddöntőben a brit Elena Baltachával találkozik. (MTI)

Ribéry baja
Négy hét kihagyásra kényszerül Franck Ribéry (képünkön), a Bayern München francia futballsztárja, mert kedden bokasérülést szenvedett a Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésen. Az irányítót, miután gólpasszt adott a 63. percben, le kellett cserélni. A csapatorvos diagnózisa szerint az egyik szalag és az ízület is károsodott, de operációra nincs szükség. A játékosnak a következő tíz napban gipszcsizmát, majd ugyanennyi ideig speciális cipőt kell hordania. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.