Röviden

MN
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkent a kis értékű lopások száma
A rendőrség statisztikája szerint eddig háromszázan kerültek őrizetbe az augusztus 19. óta érvényben lévő törvény alapján, amely a húszezer forint alatti lopásokat is elzárással büntetni. A CBA áruházlánc szóvivője a TV2-nek elmondta: a törvény életbelépése óta húsz-harminc százalékkal kevesebb náluk a kis értékű lopás az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest. (MN)

Tárgyalni kell a nyugdíjkorhatárról
Már a parlament előtt van az a népi kezdeményezés, amely alapján az Országgyűlésnek újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét. A népi kezdeményezést a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma indította. (MN)

A fogyatékosok védelmében
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács összehívására kéri Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. A szervezet arra figyelmeztet: csak az idén négy, intézményekben történt, értelmi fogyatékosok ellen elkövetett erőszakos cselekmény került nyilvánosságra. (M. B.)

Club Aliga: az NNI nyomoz
Az MTV Híradójának információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át a nyomozást a Club Aliga eladásának ügyében. Az NNI ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz. A Híradó úgy tudja: a klub privatizációját a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt értékesítési igazgatója, Császy Zsolt készítette elő.(MTI)

Tomcat ütött
Ököllel arcon ütötte Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás tegnap a kettejük között zajló magánjogi per tárgyalását követően, a bíróság folyosóján. A Hír TV megörökítette az önbíráskodást, a felvétel tanúsága szerint az incidensbe senki nem avatkozott közbe és nem vonta felelősségre tettéért Polgárt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.